проекти 2012

„Проектът на нашият клас – за живот без тютюн!“

    

31 май 2012г. е обявен от СЗО за световен ден за борба с тютюнопушенето. По този повод ученици от ПГТ раздаваха информационни брошури  на  гражданите и гостите на град Добрич. След разговор с тях, участниците в проекта споделиха радостта и изненадата си , че все повече хора са против цигарите! 

  Това бе последната дейност по ПРОЕКТЪТ НА НАШИЯ КЛАС- ЗА ЖИВОТ БЕЗ ТЮТЮН, но борбата за училище без тютюнев дим продължава! 🙂


През месец май учениците от IXA и IXБ клас изготвиха постери посветени на борбата с тютюневия дим, които бяха изложени на втория етаж в училище.

 


 На 15 март 2012г. момичетата от IX а и IX б клас се срещнаха с д- р Стела Младенова- един от най- добрите дерматолози на град Добрич. Тя им разказа за влиянието на цигарите върху женската красота и ги запозна с най- добрите  методи и средства за поддържането и . Искрено и благодарим за отзивчивостта!

 

 


8 март за учениците от 9 а и 9 б клас мина под надслов „За деца без увреждания!“ Възпитаниците на ПГТ агитираха обществото с информационни брошури – апел към  младите жени и малките деца за живот без тютюн! Благодарим на жителите на град Добрич за позитивното отношение и подкрепа!   

На 7 март ученици от ПГТ посетиха онкологичното отделение на МБАЛ- гр.Добрич. Д- р Павлова разказа на децата за пътя към рака на белите дробове и ги срещна с онкологично болен  пациент, който посрещна младите си гости с въпроса “ Ще оживея ли деца?“ Д- р Димитров запозна учениците с апаратурата за диагностика на белодробния рак и им показа как изглежда той на компютъра.


Пети  и шести  март  преминаха  в ПГ по туризъм под мотото „Цигарите хвърли, ябълка хапни, здравето си подкрепи!“ На всички ученици бяха раздадени ябълки , осигурени от БГ Плод – гр.Русе.

 


 Броени дни преди Коледа учениците от IXA и IXБ  класове  отправят покана към своите семейства и приятели за ГОДИНА БЕЗ ТЮТЮНЕВ ДИМ.

Дейността е част от „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн“.

ПГ по туризъм гр. Добрич бе одобрена за участие в конкурса“ Проектът на нашия клас за живот без тютюн“, обявен от Министерството на здравеопазването с подкрепата на МОМН.